„Epl“ večeras predstavlja nove „ajfone“ i druge uređaje

Tradicionalno „Eplovo“ predstavljanje, koje američki tehnološki džin organizuje svakog septembra, zakazano je za večeras, a očekuje se da će kompanija predstaviti "S" verziju prošlogodišnjeg „ajfona X“, kao i nove modele slušalica, pametni sat i možda nove „ajpedove“.

Događaj koji će biti u centru pažnje je predstavljanje novog izdanja „ajfona X“, sa ekranom dijagonale 5,8 inča (14,7 centimetara), koji će se najverovatnije zvati „ajfon XS“.

Pošto "X" označava „deset“, a ne latinično slovo, "XS" će biti u skladu sa ranijom praksom „Epla“ da svake druge godine izbacuje "S" (unapređene) modele prošlogodišnjih uređaja i najverovatnije neće imati značenje kakvo bi moglo da se dobije čitanjem slova na engleskom.

U skladu sa „Eplovom“ tradicijom, "S" modeli imaju pojačane komponente, ali zadržavaju dizajn uređaja koji su zamenili. Tako je „ajfon 4S“ uveo Siri, "5S" doneo je otključavanje putem otiska prstiju...

Paleti „ajfona X“ se očekuje da će biti pridodata i verzija sa većim ekranom, za koju se spekuliše da će se zvati „ajfon XS maks“, umesto pređašnje prakse „plus“ i „pro“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 16:40)
anonymous [neregistrovani]

Cena mu je otisla u oblake, malo je onih koji ce moci da ga kupe, ali......

......je najgore, sto ce i ostali proizvodjaci telefona slediti njihov primer, i povecati - cene! Zar je moguce da je ovaj "novi" model iPhone xs, toliko mogao da napreduje poveca funkcije, u odnosu na prethodni iPhone x!? Jedini cilj im je da od "snobova" uzmu stpo vise - para!?