Konferencija „Digital“: RTS odgovorio na sve potrebe gledalaca

Digitalni mediji i društvene mreže preuzele su primat nad klasičnim medijima. To je zaključak dvodnevne regionalne konferencije „Digital“, koja se bavi trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Digitalizacija je imperativ budućnosti, jer se prenos informacija, koji je nekada zahtevao dane, pa čak i godine, danas meri sekundama. Naša kuća predstavila je RTS Planetu.

Podsetili smo na to da se istovremeno može pratiti više televizijskih i radijskih sadržaja, čime je RTS odgovorio na sve potrebe savremene gledalačke publike, publike 21. veka.

„RTS planeta je zapravo odgovor na potrebe ne samo gledalaca nego i slušačaca jer je to internet platforma koja je multimedijalna i koja nudi sadržaje koji su i televizijski i radijski“, istakla je Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora i rukovodilac Službe medijskih usluga RTS-a.

Prema njenim rečima, korisnici mogu sadržaje da gledaju kada žele i da izaberu iz bogate ponude koja je u ovom trenutku oko 10.000 video-naslova.

„Isto tako mogu da prate naših 11 televizijskih kanala i 72 sata odloženo - upravo je u tome bitna razlika između starog i novog gledanja televizije“, zaključila je Ćitićeva.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. sep 2018, 17:40) - Scarecrow80 [neregistrovani]

sredjivanje TV Tona

Kada bi mogli da popravite TV ton kao pre NATO Agresije.Jer ovako malo je preglasan ili jako tih.Molim vas RTS preuzmite nesto protiv toga.Vas gledalac Scarecrow80 vam je zahvalan.

(četvrtak, 06. sep 2018, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

HD

Jos da odgovorite na zahtev da svaki kanal bude u HD tehnologiji...

(četvrtak, 06. sep 2018, 20:45) - anonymous [neregistrovani]

Смијешно

Колико програма високе резолуције се може видјети путем антенског пријемника? Ниједан! Када РТС буде слао сигнал у високој резолуцији, моћи ће се рећи да су одговорили на све захтјеве гледалаца.