Nova španska podmornica ne može da stane u svoju luku

Pokušaj španske mornarice da u svoje brojno stanje uvede novu podmornicu doživeo je debakl, jer ne može da stane u dok predviđen za nju, prenose španski mediji.

Podmornica S-80 redizajnirana je da bi bila ispravljena greška zbog koje nije mogla da pluta na površini, pa je produžena kako bi se rešio problem, piše Pais, a prenosi Bi-Bi-Si.

Zbog toga, međutim, podmornica sada ne može da stane u dokove u Kartaheni.

Prilagođavanje podmornice skoro je udvostručilo troškove, pa se sada procenjuje da će cena jedne podmornice „S-80 plus“ iznositi oko milijardu dolara.

Prvobitni problem podmornice iz 2013. godine bio je kada je otkriveno da je teža nego što je predviđeno, što je stvorilo problem plovnosti – mogla bi da zaroni, ali možda ne bi mogla ponovo da izroni.

Prema originalnom nacrtu, plovilo je trebalo da bude dugačko 71 metar sa istisninom od 2.200 tona. Sada je dugačka 81 metar sa istisninom od 3.000 tona.

Zbog svega toga, dokovi u Kartaheni moraće da budu isušeni i prošireni kako bi nova podmornica mogla da stane.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво