Rusi oklopno vozilo sa posadom prizemljili padobranom!

Ruska vojska uspešno je testirala tehniku dopremanja jedinica na zadato mesto najpre avionom, a zatim i padobranom kojim je uspešno prizemljen nesvakidašnji teret – oklopno vozilo sa posadom!

Руси оклопно возило са посадом приземљили падобраном! Руси оклопно возило са посадом приземљили падобраном!

U zajedničkoj vežbi jedinice za transportnu avijaciju i vazduhoplovne jedinice izvedenoj u centralnoj Rusiji učestvovalo je više od 200 oklopnih vozila i oko 2.500 ljudi.

Vrhunac vojne vežbe bilo je izbacivanje iz aviona, a zatim i spuštanje na zemlju oklopnog transportera sa njegovom posadom, javlja Raša tudej.

„Vežba je prošla dobro. Ljudstvo je spremno za izvođenje borbenih misija. Spuštanje transportera sa posadom na zemlju je istorijski momenat“, ocenio je general-potpukovnik Vladimir Benediktov, koji je na čelu Vojne transportne avijacije Rusije.

Nijedna druga vojska u svetu do sada nije uspela da izvede ovaj rizičan poduhvat tokom kojeg je posada bila u oklopnom vozilu tokom spuštanja iz aviona. Spuštanje vozila na zemlju zajedno sa posadom omogućava spremnost za borbu nekoliko minuta nakon prizemljenja.

Začetnik ove jedinstvene tehnike je legendarni komandir ruskih vazduhoplovnih snaga, general Vasilij Margelov.

Prvi sličan pokušaj izveden je 1973. godine i u njemu je učestvovao Aleksandar, sin generala Margelova. General je hteo sam da učestvuje u vežbi, ali to sovjetsko rukovodstvo nije dozvolilo.

Ovakvo prizemljenje zahteva najsigurniju opremu jer u slučaju da nešto zataji, životi članova posade su sigurno izgubljeni. Takođe, u slučaju slobodnog pada vozila šteta bi bila ogromna.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи