Najnoviji modeli Teslinih automobila u Beogradu

U Muzeju Nikole Tesle danas je bio drugačiji režim rada, ali i postavke ispred zgrade muzeja. Beograđani su mogli da vide najnovije modele Teslinih automobila koji su za ovu priliku stigli iz Italije.

Od Padove, preko Slovenije do Muzeja Nikole Tesle u Beogradu – turu "Putevima Tesle" dizajnirao je doktor Đođrđo Adrian, direktor "Motor heritidž konsaltinga".

"Ovo im je krajnja destinacija Muzej Nikole Tesle u Beogradu, što je i nama neka potvrda da je od svih muzeja Tesle u svetu, a ima ih puno, ovo matični muzej koji ima i sve originale Tesline. Tako da je ovo njihova potvrda da je ovo matica Teslinih pronalazaka", kaže Pavle Vasev iz beogradskog Muzeja Nikole Tesle.

Adrianu je ovo drugi boravak u Beogradu, a na put je krenuo iz Trsta.

"I prošlog leta smo bili ovde na konferenciji. Krenuo sam sinonoć oko ponoći iz Trsta i jutros oko pola deset sam bio u Beogradu. To je super auto. Prednost je da smo čisti, da je tišina. Da smo malo bolje slušali Teslu, svet bi nam bio savsvim drugačiji", ističe Adrian Rukini.

A Muzej Nikole Tesle godišnje obiđe 130.000 posetilaca kako bi videli naučnikovu zaostavštinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи