Ričard Branson u svemir kreće „za nekoliko meseci“

Nije tajna da čuveni milijarder odavno planira da otputuje u svemir letelicom kompanije „Virdžin galaktik“. Međutim, nema više čekanja – Branson će na put za nekoliko meseci!

Ričard Branson namerava da ubrza proces i, kako je u izjavi za Bi-Bi-Sijev Radio 4 otkrio, njegov put u svemir „udaljen je nekoliko meseci, a ne nekoliko godina“, prenosi portal Ingedžit. Da je put u svemir zaista blizu dokazuju, kako tvrdi, pripreme za astronaute, kao i trening na koje se „bacio“ kako bi bio potpuno spreman.

Bransonov put u svemir će biti simboličan za „Virdžin“, ali ipak podjednako važan. Trebalo bi da pokaže koliko su u kompaniji sigurni u sebe i koliko veruju u svoju tehnologiju za koju tvrde da je dovoljno sigurna za putnike.

Ipak, možda važnije pitanje je da li će „Virdžin“ učiniti svemirski turizam pristupačnim i drugim ljudima.

Prvi letovi moraju da budu skupi, a za sada nema garancija da će cene padati brzo da bi oni sa prosečnim primanjima makar jednom u životu mogli da odu u svemir.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво