Zakerbergovo svedočenje u Evropskom parlamentu biće prenošeno na internetu

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani objavio je na „Tviteru“ da je izvršni direktor „Fejsbuka“ Mark Zakerberg pristao da njegov sutrašnji razgovor s odabranim evroposlanicima u tom parlamentu bude strimovan uživo na internetu.

Sajt Politiko navodi da je ova objava usledila nakon što je prvobitno planirano da taj sastanak bude održan iza zatvorenih vrata, čija je tajnovitost izazvala velike kritike poslanika Evropskog parlamenta, političara i javnosti.

„Lično sam razgovarao sa izvršnim direktorom 'Fejsbuka' gospodinom Zakerbergom o mogućnosti vebstriminga našeg sastanka sa njim. Drago mi je što mogu da objavim da je on prihvatio ovaj novi zahtev“, naveo je Tajani na društvenoj mreži.

Sastanak koji će trajati sat vremena i 15 minuta počeće u utorak u 6.15 časova po lokalnom vremenu, a očekuje se da će biti usresređen na nedavni „Fejsbukov" skandal u kojem je onlajn podatke oko 2,7 miliona Evropljana potencijalno zloupotrebila treća strana putem aplikacije na ovoj društvenoj mreži.

„Radujemo se sastanku i srećni smo što će biti strimovan uživo“, saopšteno je iz „Fejsbuka“.

AP prenosi da je Tajani odluku Zakerberga nazvao „sjajnom vešću za građane EU“ i šefu „Fejsbuka“ se zahvalio na ukazanom poštovanju prema Evropskom parlamentu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара