Ruska raketa „Satana 2" u službi od 2020. godine

Interkontinentalna balistička raketa RS-28 „Sarmat“, poznata u zemljama NATO-a kao „Satana 2“, postaće operativna 2020. godine, saopštio je u Sočiju predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Probe obećavajućih sistema se nastavljaju. Uskoro će biti uvedeni u naše strateške snage. Mislim pre svega na sistem 'Sarmat' koji će postati operativan 2020. godine i na sistem 'Avangard' 2019. godine, kao i na druge sisteme", rekao je Vladimir Putin u Sočiju, prenosi Tas.

„Sarmat" je nova interkontinentalna balistička raketa ruskih Oružanih snaga, a ima sposobnost da nosi nuklearne bojeve glave.

U razvoju je od 2000-ih godina i naslediće raketu R-36M2 „Vojevodu", koja je u zemljama NATO-a poznata kao „Satana".

„Satana 2" biće teška oko 200 tona i moći će da nosi bojevi teret od 10 tona.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво