Ženeva, 250 novih modela, struja protiv benzina i dizela

U Ženevi je u toku 88. Salon automobila. Preko 180 izlagača prikazaće oko 250 novih modela. Vrednost ovoga sajma je što na njega dolaze i Nemci i Francuzi, ali od skora i Kinezi koji se spremaju da uđu na evropsko tržište. Japancima ovaj sajam sluzi za razmenu informacija i za najavu novih tehnologija.

Elektromobili su trenutno najveći hit, a skoro svi veći proizvođači najavljuju do 2025. godine promenu pogona sa benzina i dizela na električni pogon.

I pored novih tehnologija koje imaju električnu platformu, automobili na dizel i benzin i dalje privlače veliku pažnju. Tako je u Ženevi lansiran novi „audi A6“ koji može sam da vozi.

Od serijskih automobila, „Pežo“ je u poplavi terenskih vozila pokazao jedan sedan – „pežo 508“.

„Mercedes“ je lansirao A klasu i „AMG GT kupe“. BMV je predstavio novu, drugu generaciju modela „Iks 4“ i novi koncept. „Honda“ je imala premijeru novog „CHR“ modela, a „Mazda“ automobil budućnosti.

„Ford“ je izložio „mustanga“ u specijalnom izdanju. „Škoda“ je prikazala koncept „vižon“ koji je budući hibrid te fabrike. „Tojota“ je imala premijeru „Aj-goa“ i „aurisa“, a „Reno“ – koncept automobila budućnosti za linijski prevoz na elektropogon.

Ovako izgleda prvi elektomobil 'jaguara'. Nazvali su ga „i-pejs“. „Folksvagen“ se okrenuo budućnosti sa četiri nova koncept automobila.

Na sajmu je viđen i novi „džip čiroki“, novi „leksus koncept“ i „aston martin“ za budućnost. „Porše“ je predstavio studiju kupea terenca na struju, a „Lamborgini“ novi „kabrio S“ i „urusa“.

„Bentli“ je prikazao novi hibrid „bentagu“, a i dalje najbolji i najbrži je „bugati čiron“, koji sada ima 1.500 konjskih snaga i dostiže 480 kilometara na cas. Cena „samo“ tri miliona evra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво