Nova Rimčeva „zver“ ima skoro 2.000 konjskih snaga

Hrvatski inovator i proizvođač električnih automobila Mate Rimac je na Ženevskom autosajmu skinuo pokrivač sa svog novog „C2“ vozila, čije karakteristike deluju nestvarno.

Rimčev superautomobil pomoću lakših i snažnijih baterija može da razvije 412 kilometara na čas, a do 100 kilometara na čas stiže za manje od dve sekunde! Tačnije 1,85.

Takve performanse vozilo, nazvano „C2“ (Concept Two), duguje izuzetnoj snazi baterija od 120 kilovat-časova, pomoću kojih razvija neverovatnu 1.941 konjsku snagu i obrtni momenat od 2.300 njutnmetara.

Osim toga, kapacitet baterije omogućava da automobil pređe 650 kilometara sa jednim punjenjem. Rimac je istakao da C2 ima i četvrti stepen autonomne tehnologije.

Hrvatski proizvođač planira da ukupno napravi oko 100 vozila.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво