Kraj „eksplor fida“ na „Fejsbuku“

„Fejsbuk“ je objavio da je završeno testiranje „eksplor fida“ kao i da je anketa pokazala da korisnici nisu zadovoljni tom opcijom.

Najpopularnija društvena mreža na svetu je saopštila da je „eksplor fid" bio pokušaj odgovora na zahteve korisnika koji su želeli da saznaju više informacija o prijateljima i porodici u „njuz fidu".

„Stalno isprobavamo nove stvari, menjamo dizajn i način rangiranja postova kako bismo istražili načine da unapredimo ‚Fejsbuk‘. Neke od novina kao što su reakcije na postove, video uživo i GIF prihvaćene su veoma dobro i postale su globalno dostupne“, naveo je Adam Moseri koji je zadužen za „njuz fid“ u „Fejsbuku“.

Međutim, kako je navedeno, neke novine ne pokažu rezultate i one se odbacuju. Među njima je i „eksplor fid“.

Testiranje je počelo u oktobru 2017. godine u šest zemalja. To su bile Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka. Cilj je bio da se na odvojenim mestima prikazuju objave prijatelja i stranica.

„Fejsbuk“ je zaključio da ljudi ne žele dva odvojena „fida“, a ankete su pokazale da su korisnici manje zadovoljni i da im to nije pomoglo da se bolje povežu sa prijateljima i porodicom.

„Uvek težimo tome da pomognemo ljudima da se povežu i da dobiju informacije koje su releveantne za njih. Testovi su nam omogućili vredna zapažanja o tome i nastojaćemo da unapredimo ‚njuz fid‘“, zaključio je Moseri.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 02. mar 2018, 01:51)
anonymous [neregistrovani]

Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка. Test zemlje?

Šta se još testira u gore navedenim zemljama? Po neka vakcina možda?