„Dvojnik“ „ajfona 10“ – „Asusov“ "ZenFone 5" pomera granice veštačke inteligencije

U „Asusu“ smatraju da, kada je reč o telefonima poput „ajfona 10“, i oni konja za trku imaju. Tajvanski proizvođač mobilnih telefona u Barseloni je predstavio model za koji kaže da pomera granice veštačke inteligencije – "ZenFone 5".

"ZenFone 5" ima ekran sa usekom (notch) koji je nešto uži nego kod „Eplovog“ uređaja. Tu su smešteni prednja kamera pogodna za snimanje selfija, senzor i zvučnik.

Razlika između „Asusovog“ i „Eplovog“ telefona naravno ima dosta. "ZenFone 5", sa ekranom od 6,2 inča, nešto je veći od „ajfona 10“, donja ivica malo je deblja u odnosu na „Eplov“ telefon, a senzor za otisak prsta smešten je na zadnjoj strani uređaja.

„Asusov“ pametni telefon opremljen je procesorom "Qualcom Snapdragon 636" koji nije među najboljim procesorima već među onim srednje klase. Kada je reč o pomenutim „moćnim mogućnostima veštačke inteligencije“ ovog modela konstruktori ističu dualnu kameru sa, između ostalog, sposobnošću prepoznavanja scene. 

Još nije poznato kada će i koliko novca zainteresovani morati da izdvoje za ovaj model.

„Asus“ ima i „opasniju“ verziju uređaja nazvanu "ZenFone 5Z" koji dolazi sa jačim procesorom i više interne memorije, a koštaće 499 dolara.

Postoji i verzija bez useka koja je nazvana "ZenFone 5 Lite", koja ima 6-inčni ekran, dve selfi kamere od kojih je jedna od 20 megapiksela. Cena takođe još nije poznata.

broj komentara 0 pošalji komentar