Kamere su najveći aduti „Samsungovih“ novih „galaksija“

„Galaksi S9“ i „galaksi S9 plus“, predstavljeni u Barseloni, najnoviji su „Samsungovi“ aduti u okršaju za dominaciju na tržištu pametnih telefona. Oba modela u Srbiji će biti dostupna od 16. marta.

„Samsung" se ovaj put nije mnogo fokusirao na veličinu i izgled uređaja, već na kamere i ono što je „ispod haube“. Novi modeli zadržali su iste dijagonale super AMOLED ekrana kao prošlogodišnji - 5,8 inča (14,7 centimetara) za „galaksi S9“ i 6,2 inča (15,7 centimetara) za „galaksi S9 plus“.

Ipak, ispod njih je spakovan procesor „Kalkom snepdregon 845“, kao i 64 gigabajta prostora za skladištenje podataka sa mogućnošću dodavanja mikro SD kartica.

„Galaksi S9“ dolazi sa četiri gigabajta radne memorije i baterijom od 3.000 miliamper časova, dok „S9 plus“ ima šest gigabajta radne memorije i 3.500 miliamper časova.

Što se kamera tiče, na koje je „Samsung“ posebno ponosan, one su prve kamere sa mehanički prilagodljivom aperturom (otvorom na objektivu), kojim može da se precizno prilagođava količina svetlosti.

Senzor glavne kamere ima 12 megapiksela uključuje i drugu generaciju dualpiksel autofokus tehnologije.

Super usporeni (Super Slo-mo) režim snimanja omogućava da korisnici prave usporene videozapise sa 960 slika u sekundi (sa rezolucijom od 720 piksela), čime će, kako kažu iz „Samsunga“, korisnici moći da naprave fantastične snimke.

Aplikacija za kameru je takođe redizajnirana, pa se lakše može prelaziti iz brojnih modova za snimanje.

Oba telefona pored zadnje, glavne kamere, imaju i prednju od osam megapiksela, a osim toga, „S9 plus“ dobio je i drugu kameru na poleđini.

Što se dizajna tiče, možda najveće iznenađenje (osim toga što je zadržan ulaz za slušalice) je da je „Samsung“ promenio poziciju senzora za otisak prstiju na pozadinu.

„Galaksi S9“ i „S9 plus“ biće dostupni u Srbiji od 16. marta. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво