„Orbi prajm“ – naočare sa ugrađenom kamerom

Sa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među njima se, zbog specifičnog dizajna, izdvajaju naočare sa ugrađenim kamerama. U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočare bi bile rezultat spoja „Gugl“ naočara i „Gopro“ akcionih kamera, piše „Glas Amerike“.

Adil Surančin iz kompanije „Orbi“ koja ih proizvodi, objašnjava da su te moderne naočare, zapravo kamera sa četiri objektiva, dva napred i dva pozadi. Rezultat je video-snimak u 4K rezoluciji u koji potpuno utonete.

„Pravimo prve naočare koje snimaju u 360 stepeni“, ističe Surančin.

Video-materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare i funkcioniše i bez upotrebe ruku.

„Stavite ih, pritisnete dugme i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu“, kaže Surančin.

A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.

Video-materijal može odmah da se podeli, a fajlovi se čuvaju na memorijskoj kartici.

Naočare su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče unapred, da bi stigle tokom avgusta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 11. feb 2018, 20:34)
Mile "golja". [neregistrovani]

Virtuelne naocare. Sto dalje od meme.

Kod opticarskih trgovaca, malo bolje naocare (ne vrhunske kvalitete) Kostaju oko 300 Eura. Nije tesko shvatiti kakav se krs placa 399 Dolara ako se uzme uobzir naocare sa nekom kamerom i cetiri objektiva. Pametnom dosta.

(nedelja, 11. feb 2018, 11:57)
O-O [neregistrovani]

re: A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.


Dakle, da ne kupujemo ni naočare za sunce!