Iran želi da napravi sopstveni, kontrolisani „halal“ internet“

Kako bi održao strogu kontrolu protoka informacija u javnosti, Iran planira da napravi sopstvenu, potpuno lokalno kontrolisanu verziju interneta pod nazivom „Halal net“.

Иран жели да направи сопствени, контролисани „халал“ интернет“ Иран жели да направи сопствени, контролисани „халал“ интернет“

Ideja o kontrolisanom internetu javila se u vreme kada se ova zemlja bliži obeležavanju 40-godišnjice revolucije kojom je na vlast došla njena teokratska vlada, prenosi AP.

Tokom prethodne četiri godine, navodi AP, vlasti su ohrabrivale široku upotrebu interneta među Irancima, nadajući se da će izvući korist od modernije ekonomije.

Međutim, kao rezultat toga, skoro polovina populacije ima u svojim džepovima oruđe koje država pokušava da ograniči – pametne telefone.

Ti pametni telefoni su, kako se navodi, pomogli u širenju protesta koji su izbili širom Irana ove godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи