Novine na bečkom sajmu automobila

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Beču posetioci imaju prilike da se upoznaju sa mnogim novim modelima svetskih proizvođača.

Sajam automobila održava se u vreme kada je ponovo u Austriji došlo do porasta registracije novih vozila.

U prvih 11 meseci prošle godine registrovano je novih 327.669 putničkih vozila, što je rast od 7,8 odsto u odnosu na 2016. godinu, a samo u novembru zabeležen je rast od čak 16 odsto.

Statistički podaci pokazuju i da je porastao broj registrovanih benzinaca i to 24 odsto, dok je istovremeno došlo do smanjenja novo-prijavljenih „dizelaša“ od 6,2 odsto.

Isto tako raste i broj registrovanih automobila na električni pogon i to 37,5 odsto.

Na bečkom sajmu predstavlja se 40 proizvođača sa ukupno 400 modela, od kojih više od 30 ima svetsku, evropsku ili barem austrijsku premijeru.

Posetioci imaju prilike da vide vozila svih cenovnih kategorija, od onih najskupljih, do automobila za plići džep.

Tako je na sajmu prisutan „Rols-Rojs“ za one koji imaju nameru da potroše velike svote novca, ali i povoljniji proizvođači kao što je „Dačija“.

Kompanija „Dačija“ na bečkom sajmu premijerno predstavlja novi „daster“, koji je privukao ogromnu pažnju posetilaca, kao i novi „reno megan“, koji je, takođe, prvi put prikazan u Austriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се