„Tesla motors“ podbacio sa proizvodnjom „modela 3“

Proizvođač električnih automobila „Tesla motors“ nije ispunio proizvodne ciljeve za svoj novi sedan „model 3“.

Kompanija sa sedištem u Palo Altu, u Kaliforniji, napravila je 2.425 „modela 3S“ u četvrtom kvartalu. To je tek delić od 20.000 jedinica mesečno, koliko je obećao izvršni direktor Ilon Mask prošlog leta kada je automobil prvi put ušao u proizvodnju, prenosi agencija AP.

Ipak, „Tesla“ je premašio ukupne ciljeve prodaje, isporučivši 101.312 „modela S“ i terenaca „model iks“ u 2017. godini, što je za 33 odsto više nego godinu ranije.

Sve oči su, međutim, uprte na „model 3“, prvi „Teslin“ automobil većeg obima proizvodnje uz niže troškove, koji je od ključnog značaja da kompanija ostvari svoj cilj - da postane profitabilan, vodeći proizvođač automobila.

„Tesla“ je u jednom trenutku imao više od 500.000 potencijalnih kupaca na listi čekanja za „model 3“.

U jučerašnjem saopštenju, kompanija se zahvalila kupcima koji su i dalje ostali uz njih, „strpljivo čekajući svoje automobile“.

Iz „Tesle" kažu da su ostvarili znatan napredak u otklanjanju nekih „uskih grla“ u proizvodnji krajem četvrtog kvartala. Sada očekuju da će na kraju prvog tromesečja 2018. proizvoditi 10.000 „modela 3S“ mesečno, a do kraja drugog kvartala i 20.000 mesečno.

Kompanija ističe da se fokusira na kvalitet i produktivnost fabrike, a ne samo na ispunjavanje ciljanog obima proizvodnje.

Akcije „Tesle“ su noćas pale za dva odsto na 310,5 dolara u produženom trgovanju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво