„Mig 41“ biće najbrži lovac na svetu

Šef Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Ruske Federacije Viktor Bondjarov rekao je da će „mig 41“ biti najbrži lovac na svetu, sposoban za ispunjavanje misija dalekog presretanja i moći će da se izbori sa hiperzvučnim raketama.

„Pretpostavlja se da će 'mig 41' biti najbrži u svetu i maksimalno neprimetan za radare. Ne samo da će moći da se bori sa standardnim malomanevarskim pretnjama kao što su krstareće rakete, bombarderi i dronovi već i sa pretnjom koju predstavljaju hipersonične rakete“, rekao je bivši glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, domet PAK-DP će se kretati u rasponu od 700 do 1.500 kilometara. Biće naoružan raketama R-37 klase vazduh–vazduh, kao i raketama nove generacije.

„'Mig 41' se nalazi u fazi izrade. O njegovoj upotrebi u vojsci je rano govoriti, ali najverovatnije to neće biti pre 2025. godine“, dodao je Bondarjov.

Pretpostavlja se da će „mig 41“ zameniti lovce-presretače „mig 31“, čiji rok eksploatacije ističe 2028. godine.

Podsetimo, sredinom decembra generalni konstruktor Ujedinjene avijatičarske korporacije Sergej Korotkov izjavio je da rad na konstruisanju PAK-DP može da počne već naredne godine.

Sada se razgovara o tehničkim zadacima na avionu između konstruktora kompanije „Mikojan“ i Ministarstva odbrane Rusije. Nije isključeno ni da će budući presretač moći da realizuje zadatke u bliskom svemiru.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво