U prodaji „Eplova“ zver koja nije za svakoga

Uz cenu koja se kreće od 4.240 do 14.000 evra, novi „Eplov“ desktop računar „ajmek pro“ spreman je da se pre praznika nađe u rukama vlasnika. Ciljana grupa su dizajneri i programeri koji već imaju iskustva sa uređajima američkog tehnološkog giganta.

У продаји „Еплова“ звер која није за свакога У продаји „Еплова“ звер која није за свакога

Oni koji koriste „Eplove“ računare bez tračka sumnje žudeće za „ajmekom pro“ koji je od danas u prodaji. Međutim, za većinu ljudi bolje je da se sve završi na žudnji za ovom mašinom.

Cene za ove računare kreću se od 4.999 dolara (4.240 evra). Naravno, sva poboljšanja i dodaci povećaće sumu koju će vlasnik morati da izdvoji sve do 14.000 evra.

„Epl“ je „ajmek pro“ najavio još u junu tako da se najveći broj zainteresovanih za ovaj računar do danas obavestilo o detaljima, to jest njegovim mogućnostima.

Novi „Eplov“ desktop računar opremljen je moćnim „Intelovim“ procesorom "Xeon" klase W sa osam, 10, 14 ili 18 jezgara. Američki tehnološku gigant ipak savetuje 10-jezgarnu verziju, zbog učestalosti.

Još jedan od mnogih izbora koji će biti pred kupcima je na polju grafike: dve verzije "Radeon Pro Vega" karte.

Od portova, na „ajmeku pro" biće po četiri Thunderbolt/USB-C i USB-A, slot SDXC i, naravno, ulaz za slušalice.

Kada je o monitoru reč, budući vlasnici mogu da računaju na već slavni Retina 5-K, kojim je opremljen 27-inčni „ajmek“. 

Magične osobine ređaju se jedna za drugom, ali savet onih koji su imali priliku da isprobaju ovu „zver“ je da kupci dobro razmisle pre kupovine. Najvažnije je tačno znati za šta će budući računar biti korišćen. 

Razlog za to nije samo visoka cena među „običnim“ korisnicima računara. Čak i oni koji su u potrazi za izuzetno jakom mašinom za profesionalce koja nema mogućnost dogradnje treba da razmotre kakve još opcije imaju trenutno.

Takođe, treba imati na umu da je za narednu godinu najavljen „mek pro“ koji je obavijen velom tajne, ali je poznato da će biti za one koji su u potrazi za gladijatorom među kompjuterima za profesionalce.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво