„Lamborgini“ predstavio model budućnosti „treći milenijum“

"Terzo Millennio" je ime novog brenda u automobilskom dizajnu, a italijanski proizvođač automobila „Lamborgini“ predstavio ga je na Tehnološkom institutu države Masačusets.

„Ламборгини“ представио модел будућности „трећи миленијум“ „Ламборгини“ представио модел будућности „трећи миленијум“

Razvoj ovog motora budućnosti urađen je u saradnji sa univerzitetom MIT, a "Terzo Millennio" podseća na svemirsku letelicu.

Automobil će posedovati jedinicu za električno napajanje, gde će svaki točak pokretati električni motor. Gorivo će omogućiti takozvani „moderni superkapacitatori“.

Šef dizajnerskog tima kompanije „Lamborgini“ Mitja Borkert predstavio je svoj model prilikom okupljanja visokotehnološke elite, na godišnjoj „Emtek“ konferenciji MIT-a.

„Za nas je bilo veoma uzbudljivo da spojimo ideju 'Lamborginija', kao inovativnog brenda i mlade umovima studenata, a to nas je i motivisalo. Mislim da smo svoj cilj za ovu godinu ispunili, mnogi ljudi su videli automobil i svi su vrlo uzbuđeni, a među njima mnogo mladih ljudi, što je bila i početna misija“, rekao je Borkert.

Jedna od jedinstvenih tehnika kod ovog modela je „samoisceljujuća“ karoserija napravljena od ugljeničnih vlakana, prenosi Glas Amerike.

Ova tehnologija dozvoljava da se prati šteta karoserije i stvori sistem popravke uz pomoć nanotehnologije. Oštećenja i pukotine automatski se ispunjavaju specijalnim materijalom, koji učvršćuje površinu i uklanja nedostatke.

„Lamborginijev“ prototip predstavlja nekoliko revolucionarnih tehnoloških otkrića. U dizajnu jedinice za napajanje, superkapacitatori i blokovi za prikupljanje električne energije koriste se kao gorivo automobila. Novi model superautomobila pokreću četiri motora, a dizajnirani su tako da sa akumulatorom zajedno čuvaju energiju pod haubom.

„U pitanju je auto koji sa sigurnošću ne možemo očekivati sutra. To je model koji smo postavili sebi kao cilj za budućnost i želimo ga kao inspiraciju za mlađe generacije. Volim ovaj superautomobil“, naveo je Borkert.

"Terzo Millennio" neće biti dostupan nekoliko godina, ali nova tehnologija i inovativna rešenja postepeno će biti predstavljena u novim „Lamborginijevim“ modelima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара