Korisnici mobilnih telefona potpuno nezaštićeni od zloupotreba SMS poruka

Svako ko je bilo kada u bilo kojoj prodavnici, na primer, ostavio broj mobilnog telefona, zbog kontakata i dogovora o isporuci robe, u opasnosti je da „ničim izazvano“ počnu da mu stižu marketinške poruke. Taj neželjena usluga poznatija kao „spam“, naravno, može da odjavi, ali - ne besplatno!

To je samo jedna od mnogih prevara i zloupotreba preko SMS poruka, a ima korisnika mobilnih mreža koji tvrde da se nikada nisu svojevoljno prijavili ni za kakve usluge, niti da im je isporučen bilo kakav traženi, ili željeni servis, a da im je svakako račun uvećan za stavku „VAS SMS“ ("VAS SMS", odnosno "Value added service") – što je naziv za poruke koje se naplaćuju od strane trećih lica, a ne operatera.

Brojevi sa kojih stižu te ponude obično su četvorocifreni, a operater uslugu VAS pruža samostalno, korišćenjem servisa mobilne telefonije SMS, koje mu omogućava mobilni operater, a pored naplate parkinga, raznih glasanja, doniranja, izveštaja o prevozu, bankovnom računu, postoje i brojne druge usluge koje se nude.

Problem je što je prijava na uslugu vrlo često skrivena ili automatska – samom posetom neke strane, a da se korisnik ni na koji način ne obaveštava da će sve poruke koje dobije od tog servisa ići na njegov račun, kao i da se tarifira sama odjava sa usluge, za koju se često lažno prikazuje da je besplatna.

To se dešava unazad par godina, kaže za Tanjug predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović, koji tvrdi da je NOPS, nažalost, potrošačima i prva i poslednja adresa.

„Prva adresa smo mi kao organizacija potrošača, kojima se oni obrate za visok račun koji dobiju od mobilnog operatera, ali i poslednja adresa, jer, niti mobilni operater, niti RATEL, kao regulaciono telo, ne rade ono što bi trebalo da rade“, ističe Papović.

Mobilni operateri, ukazuje, moraju korisnike da obaveste da postoje „sa tih i tih brojeva telefona takve i takve zloupotrebe“, a ako to ne radi mobilni operater, ističe Papović, RATEL bi bio i jeste dužan da te operatere obaveže, a ne samo da ih informiše da postoje prigovori potrošača.

Može da se razume, kaže Papović, ali ne i da se opravdava to što mobilni operateri zarađuju pare na takav način, a kako ističe, ne opravdava ni rad samog RATEL-a.

„Mobilnom operateru to odgovara, jer on uzme svoju proviziju i to je jedan začarani krug. Prema tome, čini mi se da mnogo ozbiljnije nadležno Ministarstvo mora da poradi na tome“, smatra Papović.

Mobilni operateri omogućuju trećim licima „VAS SMS“, a po pravilu, kaže Papović, ne zna se šta stoji u ugovoru između mobilnog operatera i agencije koja pruža te usluge, te da „zapravo takav ugovor i ne postoji“.

„Mi samo dobijemo informaciju od mobilnog operatera da ta agencija pruža taj neki servis. Ali, postoje tu velike zloupotrebe i svi ti prevaranti, domaći i strani, nemam drugi izraz, ciljaju tržišta kao naše, odnosno jako dobro znaju kako funkcioniše sistem zaštite, jer ako ne funkcioniše, eto ih, tu su i to se sve koristi dok ne preduzmete prave, adekvatne mere, da zaštitite sopstvene potrošače“, kaže Papović.

S druge strane, kaže predsednik NOPS, istini za volju, mnogi potrošači se igraju, mnogi ne znaju, mnogi su po prvi put korisnici novih pametnih telefona, pa „eto malo listaju i onda kažu – nisam radio ništa, a dobio sam poruku, nisam ni sa kim razgovarao, a dobio sam veliki račun“, a da recimo nisu isključili prenos mobilnih podataka, ažuriranje, ili su kliknuli na reklamu „vaš telefon je zaražen“ i tako dalje.

Korisnik je, takođe, dužan sam da se štiti, podvlači Papović. „Čak smo i mi kao organizacija dobijali takve vrste spamova, ali pošto znamo, eto, informisani smo, mi na to ne reagujemo, na vreme otkažemo i tako dalje.“

Sadržaj se isporučuje korisnicima uz njihovu saglasnost

Iz „Telenora“ kažu da prilikom realizovanja ugovora vrše proveru samih pružalaca usluga, ali i da sami pružaoci usluga dalje koriste mogućnost da stupaju u partnerske odnose sa trećim stranama, kako bi proširili svoju ponudu.

„Za sam sadržaj servisa odgovorni su isključivo provajderi usluga VAS servisa i sadržaj se isporučuje korisnicima uz njihovu prethodnu saglasnost. Pored toga što imamo naš registar, svaki 'Telenor' partner je registrovan od strane RATEL-a kao pružalac VAS usluga, bez čega ne može da stupi u ugovorne odnose sa' Telenorom'“, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Takođe, kažu da su VAS servisa u obavezi da ne naplaćuju odjavu sa pretplatnih usluga i da se prilikom odjave, koja se obavlja putem SMS poruke, korisnicima naplaćuje samo korišćenje SMS usluge, po ceni koja je jedinstvena na nivou „Telenorove“ mreže i iznosi 3,6 dinara po poruci, o čemu korisnici moraju biti obavešteni od strane provajdera sadržaja.

„Korisnici moraju uvek imati u vidu da je neophodno da pažljivo pročitaju sadržaj teksta poruke na ekranu pre nego što kliknu ili potvrde bilo šta“, ukazuju u „Telenoru“.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. nov 2017, 11:49)
anonymous [neregistrovani]

he

zvao sam policiju posto me iz neke uterivacke firme zovu vec dve godine za dug prema kablovskoj koji kazu da su otkupili. zapravo nikad nisam bio korisnik te kablovske,
kazali su da nista povodom toga ne mogu da urade :)
izguglao posle firmu optuzivana za razne ucene, menjala ime vise puta i dalje se bavi zelenastvom uteruje dugove nekakve !!!
hteo sam da ih posetim u bg nisu hteli da mi daju adresu !!!
adresu fiks telefona nisam mogo da dobijem na 988 !!!
neka mi neko objasni ko su sta su i da li drzava stoji iza ovog ?

(petak, 03. nov 2017, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

Svi muvaju da bi zaradili novac

Ko više smuva, pametniji je, dođe veća lova. Pošteni se bore da im ne pukne kičma i da im ne otekne mozak.

(petak, 03. nov 2017, 14:20)
anonymous [neregistrovani]

Kupujem nov Samsung telefon i prvo što me tera da uradim je...

... izaberi jezik. Drugo, Samsungu su potrebne sve informacije iz tvog telefona navodno da bi uredjaje pravili bolje. Trece: koji je vaš google nalog, e mail... i ne dozvoljava opciju dalje, bez prihvatanja ta dva nameta.
Dakle, ameri preko okupirane Južne Koreje i preko svog Googla, a dalje i Facebook-a žele imati uvid u sav sadržaj u telefonu. Toliko o privatnosti.

(petak, 03. nov 2017, 14:19)
anonymous [neregistrovani]

Kriminalni zakon

Problem je u našim zakonima koji su skrojeni prema željama i potrebama... Umesto da zakon jasno kaže da poruke mogu da se šalju samo onima koji ih eksplicitno zatraže zakon kaže da je u redu maltretirati ljude bez pitanja ukoliko se ponudi opcija da se Odjave? Da bi bilo jasnije, to je kao da zakon kaže da imam pravo da udaram nekoga ili čak i pucam sve dok žrtva ne zatraži da prestanem. Ali, čak i tada sistem odjavljivanja je takav da bi žrtva, dok je ubijam od batina, trebalo da piše molbu na tri strane, pečatira, overi i podnese sudu i tek onda bih ja bio u obavezi da prestanem sa mlaćenjem. Ne odmah, naravno, jer bi postojao žalbeni rok od 15 dana koji na našim sudovima znači 2 meseca. E, takav je zakon napravljen u korist spem kriminalaca.