„Spejs iks“ ponovo lansirao raketu, 16. ove godine

Korporacija američkog preduzetnika Ilona Maska, zabeležila je 16. lansiranje rakete ove godine, što je dvostruko više lansiranja nego prošle godine.

Bespilotna raketa „Falkon“, poletela je iz Svemirskog centra „Kenedi“ u Kejp Kanaveralu, u američkoj saveznoj državi Floridi, noseći komunikacioni satelit za južnokorejsku kompaniju „KT Sat“.

„Spejs iks“ je lansirala rakete skoro svakog meseca ove godine, navodi AP.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 31. okt 2017, 15:38)
anonymous [neregistrovani]

Tesla

Znaci zato sto je svoj auto nazvao Tesla (a vjerovatno nema pojma sta rijec tesla znaci na srpskom), moramo pomno da pratimo njegove investicije? Mi Srbi stvarno volimo da se zakacimo, pa makar za sta bilo. Ima bogatasa na svijetu koliko hoces, ni vise ni manje zanimljivih od ovog.

(utorak, 31. okt 2017, 14:29)
anonymous [neregistrovani]

POSEBNOST

Lepo je biti informisan i to podeliti sa drugima.
Nije lepo biti pretenciozan i arogantan.
Posebno kad promašiš temu!

(utorak, 31. okt 2017, 12:33)
Aleksandar [neregistrovani]

Po čemu je ovaj preduzetnik toliko poseban?

I onda se nađe neko ko poslednjih 30 godina ispija pivo ispred prodavnice i nema sramote da pita:"Po čemu je ovaj preduzetnik toliko poseban?!"

Ilon Riv Mask je kanadsko-američki biznismen, izumitelj i investitor. Mask je generalni direktor aeronautičke kompanije Spejs eks, direktor i dizajner proizvoda u kompaniji Tesla motors, i predsednik Solarnog grada (engl. SolarCity). Osnivač je kompanije Spejs eks, i suosnivač kompanija PayPal, Tesla motors i Zip2. Takođe je osmislio futuristički super-brzi transportni sistem poznat pod nazivom Hyperloop.

Šta je jedan od naših problema... Teslu 99% ljudi svojata kao srbina a jedva 1% zna da kaže po čemu je poznat ostatku planete!

(utorak, 31. okt 2017, 10:41)
anonymous [neregistrovani]

Kakva je ovo vijest?

Te kopa tunel, te lansira rakete,... Po cemu je ovaj preduzetnik toliko poseban.mnogi drugi prave podzemne zeljeznice i lansiraju komunikacione satelite, pa sta? Zar je to cudno krajem 2017? Ta nismo u sezdesetim godinama proslog vijeka.