Frižider koji vam javlja šta da kupite

Spisak za kupovinu, makar kada je reč o namirnicama koje se čuvaju u frižideru, uz „Samsungovu“ zvezdu kuhinje više vam neće biti potreban.

„Samsungov“ frižider opremljen kamerama sam pravi „šelfije“, to jest selfije onoga što se u tom trenutku nalazi na policama (shelf, to jest polica i selfi) i šalje vlasniku na telefon.

Model Samsung Family Hub predstavljen je pre godinu dana, a uređaj je sada postao hit.

Ideja je da prezaposlenim vlasnicima uređaj šalje informacije o tome šta ima od namirnica u njemu kako se hrana ne bi nagomilavala, bacala ili, s druge strane, da vlasnici ne bi zaboravili da kupipe ono što im je potrebno.

Takođe, frižider predlaže recepte, pali i gasi rernu. Uređaj ima tri kamere koje fotografišu police svaki put kada se vrata zatvore i automatski ih šalje na mobilni telefon vlasnika.

Kamere se nalaze pri vrhu, u sredini i na dnu vrata, a fotografije napravi sekund pre nego šo se ugase svetla na frižideru.

Oni koji žele Samsung Family Hub moraju da izdvoje oko četiri i po hiljade evra.

Na tržištu postoji i povoljnija verzija koju proizvodi „Boš“. Za oko 1.066 evra vlasnik može da očekuje samo dve kamere, ali i upozorenje ukoliko su vrata ostala otvorena.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво