Rusija uspešno lansirala teretnu letelicu sa opremom za MKS

Posle jednodnevnog odlaganja, Rusija je danas sa kosmodroma „Bajkonur“, u Kazahstanu, u Zemljinu orbitu uspešno lansirala bespilotnu teretnu letelicu sa opremom za Međunarodnu kosmičku stanicu.

Raketa „sojuz 2.1a“ uspešno je ušla u orbitu osam minuta nakon što je poletela, izjavio je predstavnik ruske Roskosmosa tokom prenosa uživo iz kontrole misije, prenosi AFP.

Letelica „progres MS-07“ prenosi preko dve tone opreme, goriva i ličnih stvari za međunarodnu ekipu od šest članova koji se trenutno tamo nalaze.

Kako se navodi, očekuje se da teretna letelica stigne do kosmičke stanice 16. oktobra kada će se automatski priključiti.

Teretne letelice kasnije se ispunjavaju smećem pre nego što se odvoje i sagorevaju ga u atmosferi dok vraćaju na Zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара