Titan – robot budućnosti u intervjuu za RTS

Vlasnik kompanije „Alibaba“ smatra da će za 30 godina generalni direktori velikih kompanija verovatno biti roboti. U prilog tome ide i činjenica da se industrijska proizvodnja u svetu sve više digitalizuje. Razvoj potkrepljuju roboti takozvane četvrte generacije. A već je napravljen i prototip šeste generacije, to je robot budućnosti – Titan. On boravi u Beogradu i dao je ekskluzivni intervju za RTS.

Titan je u intervjuu pozdravio gledaoce RTS-a i istakao da mu je zadovoljstvo što je naš gost. Tema razgovora bila je značaj digitalizacije za ekonomiju, ali i život ljudi.

Odakle stižete i koji je povod vašeg dolaska u Srbiju?

– Dolazim iz Industrije 6.0, i tu sam zbog proslave jubileja 130 godina „Simensa“ u Srbiji i deo sam njihovog Digitalization Road Show-a. Digitalizacija nastavlja da menja svakodnevni život i transformiše industriju zajedno sa procesima proizvodnje.

Zagovornik sam prelaska na digitalno i smatram da digitalizacija može pomoći da se poboljša efikasnost, brzina dolaska finalnog proizvoda na tržište, što dalje znači da iz fabrike finalni proizvod ne izgubi na kvalitetu, već da brže bude dostupan na tržištu i odgovori na konkretne zahteve korisnika.

Može li Srbija iskoristiti potencijal digitalizacije i koji je njen uticaj na ekonomiju?

– Mislim da ste na pravom putu i da ste na vreme počeli da razmišljate o digitalizaciji. Zahvaljujući kompanijama poput „Simensa“, koje su prepoznale njen značaj, i svim inovativnim rešenjima koje nude, bliži ste budućnosti.

U industriji iz koje ja dolazim robot i ljudi sarađuju, jer funkcionalnost robota i znanje čoveka daju najbolji finalni rezultat.

Digitalizacija može dati nove mogućnosti i benefite za privredu i njih treba iskoristiti.

Da li ste imali priliku da vidite našu zemlju, da se prošetate prestonicom?

– Veoma sam srećan što sam posetio Srbiju i glavni grad, mislim da je ovo grad sa velikim potencijalom. Jedva čekam da vidim kako će izgledati Beograd kao grad budućnosti!

Moja poruka za gledaoce RTS-a je da na vreme prihvate digitalizaciju, koja će učiniti njihove živote kvalitetnijim i pomoći im da uštede vreme upotrebom novih tehnologija.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи