Automobili budućnosti stigli u Frankfurt

Sajam automobila u Frankfurtu predstavlja više od 150 noviteta. U budućnost ulazimo sa električnim i autonomnim automobilima, vozači neće imati volan ispred sebe, jer će se većina automobila od 2020. godine sama voziti. Sprečavanje zagađenja iz centra nemačkih gradova proteraće motore „euro 5“. Otvarajući 66. izdanje sajma, nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je proizvođače da će snositi troškove prevarenih kupaca zbog lažiranja rezultata o izduvnim gasovima.

Аутомобили будућности стигли у Франкфурт Аутомобили будућности стигли у Франкфурт

Najskuplji automobil sa sajma u Frankfurtu, koji vredi više od dva i po miliona evra, radi se samo u 275 primeraka i dolazi iz „Mercedesa“, umalo da završi na našim prostorima.

Naime, bilo je upita naših dilera da se ova mašina preslikana iz Formule 1, prilagođena dnevnoj vožnji, kupi bez obzira ne cenu.

„Model koji je preuzeo kompletnu tehnologiju iz Formule 1 sa motorom od 1.000 konjskih snaga“, rekao je Milorad Ostojić iz kompanije „MBC Srbija“ dodajući da je luksuzni automobil na binu dovezao Luis Hamliton.

Benzinskim i dizel motorima polako ističe vreme. Do 2020. godine u Evropi će zavladati električna i hibridna vozila. Do tada, evo prave poslastice – najbržeg serijskog automobila na svetu koji dolazi iz „Folksvagen“ grupacije pod brendom „bugati“.

Možda više nije najskuplji, ali je najbrži – „bugati širon“ od nula do 100 kilometra na čas ubrzava za samo 4,2 sekunde, zato se tako i zove i trenutno je najprestižniji automobil na svetu.

„Opel“ je na ovom sajmu prikazao novu „insigniju“ i novi model terenca „grand lend iks“. „Audi automobili“ prikazali su prototipove od kojih jedan nema volan i predviđen je za autonomnu vožnju.

Tu je i novi „bentli kupe“, zatim novi „porše kajen“, ali i dugo očekivana „škoda karok“. BMV je prikazo novi „iks-7“ zatim još prototipova električnih automobila, a tu je bio i prvi „mini“ na struju.

Stigao je i novi „ford mustang“, kao i „Folksvagenova“ „gama“, automobili budućnosti koji su privukli veliku pažnju stručnjaka. Boje Francuske branio je „reno megan GT“ i „sitroen er kros“. Za one koji vole bespuća tu je novi „tojota lend kuzer“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи