„Mercedes-AMG“ u Frankfurtu predstavio bolid F1 – verziju za ulicu!

Uoči današnjeg otvaranja Salona automobila u Frankfurtu, „Mercedes-AMG“ je novinarima vrlo pompezno predstavio "Project One", svoj „civilni bolid Formule 1“, automobil kakav još nije imao u ponudi – sa motorom iz F1 od 1.000 konja koji može na ulicu!

„Мерцедес-АМГ“ у Франкфурту представио болид Ф1 – верзију за улицу! „Мерцедес-АМГ“ у Франкфурту представио болид Ф1 – верзију за улицу!

Posle mnogo najava i golicanja mašte ljubiteljima brzih automobila, postalo je jasno da AMG, „Mercedesovo“ odeljenje za visoke performanse, sprema nešto posebno.

I zaista, ovo što su uradili povodom 50. godišnjice postojanja odeljenja je za „skidanje kape“.

Hipersportski dvosed "Project One" nije više samo „nabudžena“ fabrička verzija kakve su izlazile iz njihovih pogona – to je samostalno projektovani „bolid“ sa 1.000 konjskih snaga (740 kilovata), koji od 0-200 km/č stiže za šest sekundi, a za koji „tren“ nakon toga i do maksimalne brzine od 350 kilometara na čas.

Ljudi iz „Mercedesa“ ponosno ističu činjenicu da još niko u istoriji nije prebacio trkačku tehnologiju u civilni automobil na ovaj način, što predstavlja i „pogled u budućnost“ po pitanju AMG modela koji kombinuju hibridnu tehnologiju i ostvaruju vrhunske performanse.

Naime, "Project One" pokreće jedinstveni "plug in" hibridni sklop koji kombinuje 1,6-litarski „Ve-6“ turbo benzinski motor koji dolazi direktno iz bolida „mercedes-AMG petronas formula 1“, sa četiri elektromotora.

Motor koji je smešten po sredini iza leđa vozača i suvozača vrti sve do 11.000 obrtaja u minutu što je jedinstveno među drumskim vozilima koja se mogu registrovati.

Električni motori su pritom smešteni na prednju osovinu dok je turbo punjač klasičan jednostruki, ali izrađen prema najnovijim tehnološkim dostignućima – električni.

Pogon je na svim točkovima, a tu je i sistem za vektorisanje obrtnog momenta, pa bi vožnja u najvoljem AMG modelu svih vremena mogla zaista da podseća na vožnju u bolidu F1...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво