Električne verzije svih modela „Folksvagena“ do 2030.

Nemački proizvođač automobila „Folksvagen“ najavio je da će do 2030. godine ponuditi električne verzije svih svojih 300 modela vozila.

Електричне верзије свих модела „Фолксвагена“ до 2030. Електричне верзије свих модела „Фолксвагена“ до 2030.

Kompanija koju dve godine potresa skandal sa softverom koji je varao testove izduvnih gasova vozila s dizel motorima, ponudiće električne ili hibridne verzije za svaki model svojih 12 marki - „audi“, „porše“, „škoda“, „seat“ i drugi, u šta će investirati 20 milijardi evra, naveo je direktor Matijas Miler.

„To je naša obaveza da do 2030. godine elektrifikujemo sva naša vozila. Mislim da smo na dobrom putu, na putu napretka“, istakao je Miler u izjavi Frans presu uoči otvaranja Sajma automobila u Frankfurtu.

Međutim, taj nemački auto-džin ne proizvodi sam baterije za automobile, već će ih naručivati od snabdevača što će ga do 2030. godine koštati čak 50 milijardi evra.

„Folksvagen“ će do 2025. godine ponuditi 80 novih električnih automobila, odnosno 50 sa 100 odsto električnim pogonom, a 30 s kombinovanim, hibridnim.

Ipak, kompanija za sada neće odustati od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. „Smatram da će još dugo u čitavom svetu motori sa unutrašnjim sagorevanjem koegzistirati sa električnim“, rekao je Miler za AFP.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво