Raj za ljubitelje virtuelne realnosti

U Tokiju je nedavno otvoren najveći zabavni park u Japanu sa igricama iz virtuelne realnosti. Za to je zaslužna kompanija „Bandaji namko“, gigant u domenu proizvodnje igračaka i softvera za igrice.

U srcu japanske prestonice, oblasti Šinđuku, meki kupaca i ljubitelja zabave, puštena je u rad „Zona virtuelne realnosti“ na 3.500 kvadratnih metara.

U ponudi je 15 različitih igara. Jedan od čelnika kompanije „Bandaji namko“ objašnjava koncept tog zabavnog parka.

„Naša poruka je: 'Izgubite se u našem zabavnom parku'. Napravili smo ga upravo da bi ljudi pobegli iz realnosti“, kaže Junićiro Kojama, direktor kompanije „Bandaji namko“.

Među posetiocima su popularni igra Mario kart, ribolov i vožnja specijalnog bicikla po nebu.

„Kada dođete u ovakav jedan objekat, možete da se družite s prijateljima, ali u realnosti, a ne preko interneta. Suština je u razmeni iskustava doživljenog kroz različite video-igre“, objašnjava Kojama.

Posetioci su oduševljeni ponuđenim sadržajem i iskustvom u virtuelnoj realnosti.

„Ovo je nešto potpuno van uobičajenog. Mogao sam da vozim bicikl i da letim do svog cilja. Pored mene su bili prijatelji i bilo nam je zaista zabavno", priča Tošihira Ota.

Skot Kim generalni direktor kompanije „Ej end ej entertejnment“ ističe da je kroz igru osetio da ga robot štiti od neprijatelja i da mu je zbog toga bio zahvalan.

Za samo mesec dana, veliki broj Japanaca i stranaca prošao je kroz park „Zona virtuelne realnosti“. U kompaniji „Bandaji namko“ ne otkrivaju koliko će taj objekat biti otvoren.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се