„Dizni“ okončava ugovor sa „Netfliksom“ i favorizuje svoj striming program

Producenstka kuća „Dizni“ odlučila je da okonča ugovor o partnerstvu s „Netfliksom“ pošto pokreće svoj striming servis kako bi se bolje prilagodila željama svojih korisnika, saopštila je ta kuća.

Inicijativa je deo nove strategije Diznija koji će uložiti 1,6 milijardi dolara kako bi udeo u tehnološkoj kompaniji „Bamtek“ povećo sa 33 na 75 odsto.

„Dizni“ će time moći da ponudi striming svog sportskog kanala ESPN od 2018. godine, a godinu dana kasnije će ponuditi slične programe za zabavni program na koji će korisnici moći direktno da se pretplate.

Generalni direktor „Diznija“ Robert Ajdžer izjavio je da je povećanje udela u „Bamteku“ potpuno nova strategija rasta.

„Dizni“ će 2019. okončati partnerstvo sa „Netfliksom“, ali će sadržaji njene filijale „Marvel“ i dalje neko vreme ostati na platformi „Netfliksa“.

Tradicionalni mediji su suočeni sa sve većom konkurencijom „Netfliksa“ i „Amazona“, a uskoro i „Tvitera“ u sportu, koji nude sadržaj preko striminga što više odgovara navikama mlađih generacija.

Odluka „Diznija“ da favorizuje striming u odnosu na kablovsko ili satelitsko emitovanje potvrđuje da se ovaj način emitovanja sada smatra budućnošću američkih medijskih kompanija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи