Počeo sa radom prvi uređaj za punjenje električnih automobila

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici „Preševo“, na granici sa Makedonijom, a testiranje je pokazalo da odlično funkcioniše, saopštilo je jutros Ministarstvo građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je prvi od ukupno pet punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da dopune svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koja ujedno omogućava i besplatnu internet konekciju (vaj-faj).

Već u narednih nekoliko dana očekuje se i instaliranje drugog elektropunjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici „Šid“.

Treći uređaj za punjenje elektroautomobila biće instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje, i to na auto-putu u Beogradu, na „Bubanj potoku“, gde će „Putevi Srbije“ imati prodajno mesto za tagove - uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama „Dimitrovgrad“, na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i „Subotica jug“, na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila, a svuda gde je instaliran uređaj, dostupan je i besplatan internet.

Vozači već mogu da računaju na besplatan internet na Koridoru 10 i na mestima na kojima nisu instalirani elektropunjači.

Internet signal je uveden na odmorištu „Jerina“, na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo, zatim na odmorištima „Šimanovci 1“ i „Šimanovci 2“ (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), „Feketić 1“ i „Feketić 2“ (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи