Maskova ofanziva, kreće proizvodnja „modela 3“

Jedan od najiščekivanijih električnih automobila, „model 3“, počeće krajem meseca da izlazi sa proizvodnih traka fabrike „Tesla motorsa“ u Nevadi. Ta kompanija planira proizvodnju od 20.000 vozila mesečno.

Šef kompanije Ilon Mask objavio je da je automobil prošao sve regulatorne zahteve i da će proizvodnu verziju „modela 3“ prikazati u petak. Prvih 30 automobila će kupcima biti predati 28. jula.

Mask je najavio i da „Tesla motors“ pojačava proizvodnju, koja bi trebalo da ima eksponencijalni rast. Od decembra se planira da sa fabričkih traka silazi 20.000 „modela 3" mesečno.

Konačna proizvodnja koju Mask planira u budućnosti jeste 10.000 automobila nedeljno, odnosno oko 500.000 godišnje.

To će biti i neophodno zbog velike potražnje, o kojoj svedoči i broj dosadašnjih narudžbina - za sada 400.000.

„Model 3“ u osnovnoj verziji košta 35.000 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи