Aplikacija za zabavu i učenje – Deligradska bitka na mobilnim telefonima

Grupa mladih studenata iz Aleksinca odlučila je da svoj kraj i svetlu istoriju predstavi, pre svega, najmlađima, ali i ostatku Srbije, na inovativan i kreativan način. Početak Prvog srpskog ustanka i Deligradsku bitku, u kojoj je Ustanička vojska ostvarila prvu pobedu nad Turskom vojskom, predstavili su preko mobilne aplikacije.

Апликација за забаву и учење – Делиградска битка на мобилним телефонима Апликација за забаву и учење – Делиградска битка на мобилним телефонима

Kreiranje aplikacije pod nazivom Interaktivni udžbenik - Deligradska bitka prvi je korak koji je sproveden u okviru projekta Zašto volim Aleksinac, koji su podržali „Otis“ i Opština Aleksinac.

„Poučeni iskustvom iz našeg okruženja i svesni činjenice da najmlađi sve više vremena provode pored telefona, tableta i kompjutera, odlučili smo da napravimo aplikaciju koja će pored zabavnog karaktera, imati i edukativni deo. Jedan od najznačajnijih događaja koji su se dogodili na teritoriji naše opštine je upravo ovaj, zato smo odlučili da ga digitalizujemo i predstavimo svima. Na ovaj način, kroz igru i zabavu, svi će imati priliku da nauče nešto novo i obogate svoje znanje iz istorije“, objasnio je idejni tvorac aplikacije i menadžer projekta Janko Stanković, student FON-a.

Aplikaciju čini udžbenik u kojem je detaljno opisana Deligradska bitka, a osim pisanog formata, korisnici imaju mogućnost i da preslušaju sadržaj udžbenika, pošto se on nalazi i u audio formatu.

„Osim toga postoji i niz manjih igara, kako bi se u pauzama edukativnog dela korisnici zabavili. Na kraju, korisnik svoje znanje može da proveri kroz kviz, gde je cilj da se reprodukuje ono što je naučio igajući se i listajući udžbenik“, istakao je Stanković.

Na realizaciji projekta su učestvovali studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, Ognjen Marinković, Nemanja Raković, Stefan Stamenović, kao i dizajneri Vojin Jovanović i Neda Jovičić, a aplikacija je dostupna u Gugl prodavnici, potpuno je besplatna i dostupna svim zainteresovanim korisnicima interneta.

Aplikacija Interaktivni udžbenik - Deligradska bitka, za veoma kratko vreme privukla je pažnju korisnika. Na stranici na Fejsbuku za desetak dana registrovano je više od 100 ljudi koji prate aktivnosti, rejting u Gugl prodavnici je pet zvezdica, a broj aktivnih korisnika Interaktvnog udžbenika je između 40 i 50.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво