Nova brava za bicikle tokom vožnje blokira telefon

Telekomunikaciona kompanija u Holandiji se udružila s državnim organom za bezbednost u saobraćaju da bi napravila bravu za bicikl koja tokom vožnje zaključava mobilne telefone u cilju zaštite mladih vozača koji redovno koriste telefon dok voze kroz prometne ulice.

Нова брава за бицикле током вожње блокира телефон Нова брава за бицикле током вожње блокира телефон

Aplikacija za telefon će otključati bravu na biciklu da bi se mogao voziti, a istovremeno će blokirati pristup signalu mreže mobilne telefonije KPN.

Tako će biciklista moći da telefon koristi samo za pozivanje hitnih službi. Kada bicikl stane i zaključa se, telefon će ponovo raditi.

Holandsko udruženje za sigurnost u saobraćaju danas je saopštilo da očekuje da će „sigurna brava“ biti u prodaji pre kraja ove godine i da će koštati oko 100 evra.

Udruženje navodi da je upotreba pametnih telefona uzrok petine nesreća biciklista u koje su uključena deca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи