F-35 oduševio u Parizu, 37 milijardi dolara porudžbina

Posle izuzetno uspešnog predstavljanja i leta „F-35 lajtning“ na aero-mitingu održanom na pariskom aerodromu „Le Burže“, kompanija „Lokid Martin“ je u poslednjim fazama pregovora za prodaju 440 aviona, u vrednosti od 37 milijardi dolara, grupi od 11 zemalja.

To bi mogao da bude najveći ugovor za višenamenski stelt lovac pete generacije, čiji je razvoj pratio veliki broj problema i više puta je odlagan.

Cena aviona još nije konačna, mada bi prosečna cena jednog od 440 aviona, ukoliko se postigne dogovor od 37 milijardi dolara, iznosila 85 miliona dolara, piše Rojters.

„Nije agilan kao 'super hornet' ili brz kao 'tajfun'? Nemojte verovati u to“, rekao je Bili Flin, test-pilot „Lokid Martina“, pre leta.

Čitav let bio je precizno isplaniran kako bi naglasio i istakao manevarske sposobnosti F-35, posebno kako se ponaša pri malim brѕinama.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи