Puštena u rad prva pametna solarna lampa u Srbiji

U organizaciji opštine Stari grad i kompanije „Lajtinus“ danas je puštena u rad prva pametna solarna lampa u Srbiji i njena specifičnost jeste u tome što ona nema nikakav trošak po pitanju električne energije i što će se popravke rešavati jednim „klikom“, bez odlaska na teren, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији Пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији

„Ono što je specifično kod ove lampe jeste da ona apsolutno nema nikakav trošak, sad zamislite ceo grad Beograd koji nema nikakav trošak po pitanju električne energije“, rekao je Bastać.

On je rekao da ima mnogo primera kada građani prijavljuju kvar na uličnoj rasveti i da „sama popravka u proseku traje između tri i pet dana“.

„Međutim, u ovoj varijanti možete jednim klikom iz jedne kancelarije bez izlaska na teren da otklonite sam kvar“, zaključio je Bastać.

Branko Živković iz kompanije „Lajtinus“ dodao je da ono što je „revolucionarno kod ove rasvete jeste taj pametan softver koji nama omogućava apsolutnu kontrolu i monitoring ove lampe“.

„Možemo da garantujemo svih 365 dana u godini da će ta lampa raditi i biti dostojna zamena za postojeću tradicionalnu rasvetu, pritom stvarati kompletnu uštedu od električne energije, znači 100 odsto smo van mreže i u sistemima održavanja koji su naknadni troškovi, o kojima niko ne vodi računa, ali to su isto troškovi koji ulaze na kraju u bilans“, rekao je Živković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво