Stižu novi modeli „fijata 500L“ – „urban“, „kros“ i „vagon“

Sutra će naša javnost imati priliku da vidi novi „fijat 500L“, model koji će se proizvoditi u Kragujevcu. Posle pet godina taj tip automobila je unapređen, a to znači da je 40 odsto ugrađenih delova novo. Modeli „living“, „treking“ prestaju da se proizvode. Nove oznake su „urban“, „kros“ i „vagon“. Početak prodaje zakazan je za jul. U „Fijatu“ kažu da će cena zavisiti od opreme i motora, ali veruju da će „fijat 500 l“ i dalje biti dostupan domaćim kupcima.

Prvi put predstavljen na Salonu u Ženevi 2012. godine, „fijat 500L“ koji se proizvodi u „Fijat Krajsler automobili Srbija“ dobija sutra novu verziju.

„Fijat“ je, po podacima Svetskog udruženja proizvođača automobila, zaključno sa 2016, proizveo 382.002 vozila tog tipa što taj model u Evropi čini jednim od najprodavanijih modela u tom rangu.

Redizajnom je obuhvaćen i produženi 500L sa sedam sedišta. Automobil je preuređen po ugledu na regularni petosed, a prodavaće se pod nazivom „500L vagon“.

„Naslednik 'fijata 500L' još je praktičniji, tehnološki usavršeniji. On je jedinstvena kombinacija prostranosti i moderne opremljenosti, izmenjen mu je prednji deo i enterijer, tako da je u trendu sa konkurentskim automobilima svoje klase“, ističe novinar Alberto Pelegrineti.

„Fijat 500L“ za 2018. opremljen je novim sadržajima i funkcijama. Ima sistem autonomnog kočenja u gradskoj vožnji. Pri brzinama ispod 30 km/č, sistem automatski koči automobil, u slučaju da proceni da je sudar neizbežan.

Novi model, poseduje selektor režima vožnje koji zavisi od stila upravljanja i uslova na putu, a sve komande će imati i na volanu.

„U ponudi su benzinski, TNG, metanski i dizel motori, do 120 konjskih snaga, u spoju sa petostepenim ili šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem“, dodaje Pelegrineti.

Novi 500L dostupan je u deset pastelnih ili metalik boja sa tri vrste krova. Korisnici imaju izbor od čak 37 kombinacija boja.

Unutrašnjost je takođe potpuno nova, počev od instrument table. Vozač takođe ima na raspolaganju digitalni Te-Ef-Te displej u boji, sa kompletnim paketom korisnih informacija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво