Nasa: Hitne popravke na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Američka svemirska agencija Nasa naredila je da se sprovedu hitne popravke na Međunarodnoj svemirskoj stanici, koje zahtevaju da astronauti izađu van stanice u šetnju svemirom.

Dva astronauta sutra će izaći iz stanice da bi zamenili kutiju za prenos podataka koja se pokvarila tokom vikenda.

Posao će obaviti dvoje Amerikanaca na MSS, Pegi Vitson i Džek Fišer. Pokvarena jedinica jedna je od dve koje, između ostalog, kontrolišu radijatore i solarne panele svemirske stanice.

Nasa je saopštila da je u orbiti sve i dalje bezbedno, zato što jedna relej kutija dobro funkcioniše.

Međutim, zvaničnici američke agencije žele da se neispravna jedinica brzo zameni, u slučaju da se nešto dogodi drugoj jedinici koja sada dobro radi.

Astronauti su obavili sličnu svemirsku šetnju radi popravke 2014. godine. Sutrašnji boravak van stanice trebalo bi da traje oko dva sata.

Vitsonova i Fišer išli su u svemirsku šetnju pre samo nedelju dana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи