Australija razmatra zabranu unošenja uređaja u avione, SAD proširuje područje zabrane

Australijski premijer Malkom Turnbul otkrio je da njegova zemlja razmatra zabranu unošenja laptopova i tablet računara u kabine putničkih aviona, ali nije otkrio kada bi nova mera mogla da stupi na snagu. Takođe, vlasti SAD najavljuju proširenje područja zabrane.

Turbul nije želeo da objasni da li je odluka o zabrani unošenja električnih uređaja u putničke kabine aviona u vezi sa terorističkom pretnjom od Islamske države, o kojoj je američki predsednik Donald Tramp razgovarao sa ruskim diplomatama.

Premijer Australije otkrio je da njegova zemlja razmatra zabranu laptopova i tableta na letovima iz nekih zemalja Bliskog istoka, kao što su to učinile SAD i Velika Britanija.

Kako navodi agencija AP, australijski zvaničnik nije želeo da otkrije na osnovu kojih obaveštajnih podataka se razmatra ova odluka, navodeći da bi otkrivanje osetljivih podataka bilo neodgovorno.

Istovremeno, američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je da će zabrana upotrebe računara i elektronskih uređaja tokom letova za SAD verovatno biti proširena ne samo u Evropi već i na drugim područjima u svetu.

Američke vlasti su u martu zabranile putnicima iz deset aerodroma u osam arapskih zemalja i Turske upotrebu laptopova, tableta i drugih uređaja većih od mobilnog telefona tokom leta za SAD.

Zabrana upotrebe računara mogla bi da izazove pometnju na evropskim aerodromima sa kojih za SAD nedeljno poleće više od 3.250 aviona.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво