Udružili se i stvorili srpskog Betmena

Ovo je priča o dva momka koja su, kako kažu, ostvarila dečački san. Napravili su savremeni foto-strip o Betmenu, iz tri dela. Realizacija njihovog sna trajala je pet meseci. Fotografije su nastajale noću, a Betmen je momak iz Novog Sada koji je sam napravio, kažu, vernu kopiju autentičnog crnog kostima.

Trejler najavljuje treći deo trilogije o Betmenu, koji je napravljen u Srbiji. A ovo su autori – Vladimir Veskov koji, poput Brusa Vejna, danju živi drugačijim životom. On je veterinar po obrazovanju. Zaposlen je u IT industriji kao gejming stručnjak. Kako bi oživeo Betmena, ušao je u lik po stavu, kretanju, razmišljanju, ali i po snazi i kondiciji.

„Priča je počela tako što sam ja napravio kostim Betmena za jednu popkulturnu konvenciju na kojoj sam trebao da prikažem to prvi put. Posle malo vremena kada su izašle prve slike na društvenim mrežama, na Fejsbuku, Đorđe je sa mnom stupio u kontakt sa jednom vrlo interesantnom i lepom idejom“, otkriva Veskov.

Đorđe Bošković je priznati fotograf, inače specijalizovan za automobile. Sa istom ljubavlju pristupio je i ovom poslu. Iako je reč o fotografiji, priča je, kaže on, morala filmski da se ispriča.

Bošković ističe da je Betmen, kao lik, aktivan isključivo noću: „U devedeset odsto slučajeva, kroz tematike stripova, ekranizacije i sve, aktivan je noću. Generalno, i ja sam fotograf koji nezavisno od ovog projekta voli da fotografiše noću tehnikom duge ekspozicije.“

To znači da osoba koju fotografiše mora nekoliko sekundi da bude potpuno mirna, u pauzama izuzetno dinamičnih setova.

„Setovi su bili jako dinamični, pošto je Đorđe svakako insistirao na tome da to sve ima neku priču, sa čime se jako slažem, i onda je to podrazumevalo da pravimo jako dinamične snimke, u suštini fotografisanje u pokretu i tako te stvari. Naravno, bilo je tu dosta interakcija, naročito u trećoj seriji sa Džokerom i sa specijalcima, gde sam imao priliku da poziram, skačem, stojim na prilično visokim mestima, što je bilo jako uzbudljivo. Bilo je jako iscrpljujuće, ali bilo je ipak vredno toga“, objašnjava Veskov.

Čini se da je sve bilo spremno i pre nego što su se Vladimir i Đorđe upoznali.

„Inspiraciju sam generalno tražio u stripu i u di-si verziji animiranih filmova, odnosno priča i tematika uopšte iz stripova vezana za 'Betmen' tematiku“, navodi Đorđe.

Ovo je obimna priča iz tri segmenta. Prvi deo je sniman u jednom napuštenom dvorcu u Vojvodini i predstavlja vilu Brusa Vejna, koja je u fazi raspadanja. Drugi deo je sniman takođe u Vojvodini, u napuštenoj katoličkoj crkvi.

Bošković dodaje da je to sve krunisano trećim delom, koji je sniman u Beogradu.

„Imao sam posebne ljude iz grupe 'Patfajdner', kojima veliko hvala, koji su glumili SVOT tim, grupu specijalaca. Imali smo takođe i njegovog najgoreg neprijatelja, a to je Džoker, glumio ga je Aleksandar Nikolić“, kaže Đorđe.

Betmenov kostim izdržao je do kraja snimanja.

„Kostim je, nažalost, stradao u jednom trenutku kada sam skakao sa jednog malog uzvišenja, ne preterano velikog, na relativno visokom spratu jedne zgrade. Prilikom doskoka sam uspeo da oštetim deo kostima koji nažalost, kasnije, nije mi se preterano isplatilo da ga popravljam“, priča Veskov.

Vladimir je pravi kos-plejer zaljubljenik. Pre Betmenovog, napravio je mnogo kostima. Dečačko u ovim momcima nastavlja da živi. Nisu nam rekli da li i šta sledeće spremaju, ali su se zagonetno osmehivali. To nam je, za sada, dovoljno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи