Premijere, noviteti... Sajam automobila u Beogradu 53. put!

Beogradski salon automobila, 53. po redu, otvara se danas. Očekuje se čak 140.000 posetilaca i biće to jedini međunarodni salon automobila ove godine na Balkanu. Danas je dan za poslovne ljude i novinare, a sutra pod kupole sajma stižu kupci koji su čekali izložbu zbog popusta. Čak trećina ukupno prodatih vozila u Srbiji se proda na ovoj manifestaciji, a mnogi novi modeli koji su tek predstavljeni na Salon u Ženevi, već su ili kaparisani ili prodati.

Tržište automobila u Srbiji na godišnjem nivou broji oko 22.000 vozila. Prosecan kupac kupuje auto do 15.000 evra i to najčešće na kredit ili lizing. Neki uvoznici nude beskamatno kreditiranje, ali to je zamka za kupce jer za kamatu je spuštena cena vozila.

Najveće popuste nudi domaći proizvođač automobila koji je za čak tri modela dao istu cenu od 9.999 evra. Drugi proizvođači daju neke druge pogodnosti kako bi privukli kupce.

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova Miloš Petrović ističe da su uvek su najbolji uslovi za sajam, najbolji popusti.

„Ono što je važno je da uvoznici misle za ceo eksploatacioni vek vozila o svojim kupcima. Možete dobiti popust na početku, tokom životnog veka automobila ili kroz besplatno servisiranje i, na kraju, sigurno kroz najbolje finansiranje“, objasnio je Petrović. 

Beogradska publika će čak u 10 hala videti najnovije modele, što sajam čini jednim od najvećih ikada održanih u prestonici.

„Ukupno 35 brendova je predstavilo 67 noviteta od toga čak 33 premijere. Radi se o modelima automobila koji se prvi put vide na našem tržištu uopšte“, otkriva Zoran Lupšić, rukovodilac Sajma automobila.

Odmah posle Ženeve kao premijere, na Beogradski sajam su došli „tojota Ce-Ha-Er“ i električni „prijus“, „opel insignija“, terenac „alfa romeo stelvio“ i „škoda kodijak“. Tu je i „reno koleos“, kao i novi terenac „pežo 5008“.

Novi je i „suzuki svift“, BMV serije 5, „mercedes E-klase karavan“, električni „golf“ sedme generacije, „audi Ku-2“, „seat ateka“, „volvo Es-90, ˜„ford mustang“, ali i „rols rojs“ i jedan „ferari“ – mnogo toga novog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се