Branson ispunjava Hokingu životni san – šalje ga u svemir!

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja – ići će u svemir! Mesto u svemirskom brodu firme „Virdžin galaktik“ 75-godišnjem naučniku ponudio je multimilijarder Ričard Branson.

Брансон испуњава Хокингу животни сан – шаље га у свемир! Брансон испуњава Хокингу животни сан – шаље га у свемир!

Hoking je za poznatu TV emisiju Dobro jutro, Britanijo rekao da nikada nije ni sanjao o tome da će biti sposoban da ode u svemir.

Međutim, kada mu je Ričard Branson ponudio mesto u novom svemirskom brodu „Virdžin spejsšip“, najpoznatiji fizičar današnjice odmah je pristao, piše Indipendent.

„Pošto mi je moje troje dece donelo veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti srećnim čovekom“, priznao je Hoking.

Letelica „Virdžin spejsšip“ predstavljena je prošle godine u Centru za istraživanje svemira "Mohavi" u Kaliforniji. Hoking je brodu smislio naziv, i tada je na Tviteru napisao da bi bio „ponosan kada bi leteo njime“.

Branson je ranije najavio da će njegov novi brod odvesti ljude na ivicu svemira. Iako jedna karta košta 250.000 dolara, gotovo hiljadu ljudi se prijavilo za svemirske letove koje planira „Virdžin galaktik“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара