„Moćni zmaj“ od danas čuva kinesko nebo!

Kineski borbeni avion pete generacije „čengdu J-20 moćni zmaj“, prvi „nevidljivi“ avion vojske te zemlje, koji je stvoren kao odgovor na američki borbeni avion iste generacije F-35, danas je zvanično uveden u upotrebu kineskog ratnog vazduhoplovstva, preneli su državni mediji.

„Mоћни змај“ од данас чува кинеско небо! „Mоћни змај“ од данас чува кинеско небо!

„Čengdu J-20 moćni zmaj“ (Chengdu J-20 Mighty Dragon) je, kao i njegovi prethodnici, „nevidljiv“ uz pomoć „stelt tehnologije koja čini da ima manji radarski odraz“.

Peking je na putu da modernizuje svoju vojsku u cilju zaštite granica i demonstracije moći u regionima poput Južnog kineskog mora, što predstavlja bitnu stratešku poziciju, prenosi AFP.

Kineska vojska je prošle godine poslala svoj prvi nosač aviona „Lijaoning“, remontovani sovjetski brod, na vežbe u Tihi okean.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи