Za tri nedelje audio-vodič kroz Srbiju preuzet 1.700 puta

Mobilna aplikacija „Audio-vodič kroz Srbiju“, koja je pre tri nedelje puštena u rad, do danas je imala 1.700 preuzimanja, istakla je pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Raca Radisavljević.

Ona je na konferenciji posvećenoj doprinosu „Programa razvoja privatnog sektora“ unapređenju turizma objasnila da aplikacija treba da motiviše putnike da tokom boravka u Srbiji obiđu pojedine znamenitosti, a zasad je dostupna na srpskom i engleskom jeziku.

Osim audio-zapisa, aplikacija sadrži i fotografije i opise 1.200 lokaliteta, mape i kontakte koji mogu biti korisni tokom putovanja.

Radisavljevićeva je navela da je preuzimanje aplikacije jednostavno, potpuno besplatno, a internet konekcija potrebna je samo tokom njenog preuzimanja.

Aplikaciju je radio TOS pomoću Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“, kao deo „Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD)“, a koji finansira švajcarska vlada, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Zahvaljujući upravo tom programu, turizam Srbije je od 2009. povećao profit za više od 15 miliona švajcarskih franaka, a direktno ili indirektno je u tom sektoru zaposleno 1.500 ljudi, rečeno je na današnjem skupu.

broj komentara 0 pošalji komentar