Virtuelna izložba o Tesli od danas i na mobilnim telefonima

Prva muzejska izložba u virtuelnoj realnosti posvećena Nikoli Tesli, od danas je dostupna i na mobilnoj aplikaciji, na srpskom i engleskom jeziku.

Виртуелна изложба о Тесли од данас и на мобилним телефонима Виртуелна изложба о Тесли од данас и на мобилним телефонима

Kako izgleda stajati pored Tesle u njegovoj hidrocentrali na Nijagarinim vodopadima, asistirati mu u Kolorado Springsu ili na platfotmi tornja na Long Ajlendu, a kakva je bila Teslina soba u čuvenom hotelu „Njujorker“, moći će da saznaju svi vlasnici telefona koji omogućava VR (Virtuelnu realnost) i koji aplikaciju skinu sa „Gugl plej" i „Epl ap stor“.

Aplikaciju su izradile kompanije „Dajrekt medija“ i „Didžital majnd“.

Autor izložbene postavke i direktor „Didžital majnda“ Vitomir Jevremović istakao je da neko ko nikada nije iskusio virtuelnu realnost nema način da zamisli kako će izgledati kada vam se Nikola Tesla lično obrati.

„Sticaj srećnih okolnosti je to da je tehnologija za VR stasala baš u godini kada se obeležavala 160. godišnjica od Teslinog rođenja i da nam se pružila ta neverovatna prilika da baš sada uradimo jedan od prvih VR muzeja na svetu“, rekao je Jevremović.

Direktor „Dajrekt medija“ Jovan Stojanović objasnio je da ta kompanija želi aplikacijom „Doživi Teslu“ da svim poštovaocima velikog naučnika omogući jedinstveno iskustvo interakcije sa Teslom.

„Moderne tehnologije danas umetnost i nauku čine dostupnijima nego ikada i na ovaj način želimo da podsetimo da je deo Tesline doktrine bila upotreba tehnologija za doborbit celog društva““, rekao je Stojanović.

Virtuelna tura može da se vidi i na sajtu doziviteslu.com, odnosno nikolateslaexperience.com.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи