Medalje na Igrama u Tokiju od recikliranih mobilnih telefona!

Medalje koje će dobiti najuspešniji sportisti na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine biće napravljene od recikliranih mobilnih telefona.

Медаље на Играма у Токију од рециклираних мобилних телефона! Медаље на Играма у Токију од рециклираних мобилних телефона!

Kako su danas saopštili organizatori, stanovnici Japana će biti pozvani da doniraju stare mobilne telefone i male aparate kako bi se prikupile dve tone zlata, srebra i bronze za 5.000 olimpijskih medalja.

Organizatori se nadaju da će projekat promovisati održivost i da će smanjiti troškove.

„Projekat koji će omogućiti stanovnicima Japana da učestvuju u pravljenju medalja je veoma dobar. Recikliranjem takvih stvari ćemo misliti i na okolinu“, rekao je sportski direktor organizacionog odbora Kodži Murofuši.

U lokalnim kancelarijama i prodavnicama će od aprila biti postavljene kutije u kojima će se sakupljati uređaji.

Gradovi domaćini Olimpijskih igara su do sada tradicionalno dobijali metal od rudarskih kompanija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи