Rođendan „Vikipedije“ u Srbiji

Nevladina organizacija „Vikimedija Srbija“ obeležila je večeras 16 godina rada „Vikipedije“, čiji su osnivači poručili da će najveća onlajn enciklopedija nastaviti da se poboljšava kako bi tekstovi bili još pouzdaniji i sadržajniji.

Urednik Vikipedije Dragan Satarić je ocenio da je Vikipedija danas bolja nego pre 16 godina i da ima kvalitetnije tekstove.

Satarić smatra da je Vikipedija postala nezaobilazni izvor podataka za sve građane koji koriste onlajn besplatne enciklopedije.

U razgovoru više ljudi se može čuti: „Čekaj da proverim taj podatak na Vikipediji“, napomenuo je Satarić na svečanosti u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu.

Urednik Vikipedije na srpskom jeziku Đorđe Stakić je ocenio da je razvoj takve onlajn enciklopedije potpomognut napretkom tehnike i pojavom kvalitetnih mobilnih telefona.

Stakić je istakao i da je Vikipedija sama napredovala i da danas u svojim tekstovima ima i reference.

Ivana Guslarević iz Vikimedije Srbije je najavila da će se ta organizacija u 2017. godini  usredsrediti na saradnju sa institucijama kulture i obrazovanja.

Vikipedija, kako kaže Guslarevićeva, nastoji da objavi što je moguće više arhivske građe u elektronskom obliku, kako bi ona postala dostupnija građanima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво