„Jaguarov“ prvi električni automobil

Autoproizvođač „Jaguar“ predstavio je svoj prvi potpuno električni automobil koji će moći da razvije brzinu više od 320 kilometara na čas. Model "I-Pace", koji je predstavljen sinoć u Los Anđelesu, trebalo bi da počne da se prodaje 2018. godine, preneo je „Blumberg“.

„Јагуаров“ први електрични аутомобил „Јагуаров“ први електрични аутомобил

Prvi Jaguarov električni model će moći s napunjenim baterijama da pređe oko 350 kilometara.

„Jaguar“ se nada da će ovim modelom moći da zauzme udeo u svetskom tržištu električnih automobila na kojem je prošle godine prodato pola miliona vozila.

"I-Pace", sa 394 konjske snage, moći će da razvije brzinu od 100 kilometara na sat za manje od četiri sekunde.

„Jagur“ navodi da će taj automobil biti opremljen i punjačem, koji će moći u kućnim uslovima da napuni 80 odsto baterije za 90 minuta, a potpuno za oko dva sata.

"I-Pace" je koncept autobil, a „Jaguar“ navodi da će kupci za dve godine moći da očekuju sve karakteristike iz predstavljenog modela.

„Jaguar“ nije naveo kolika će biti cena tog vozila, a Blumberg navodi da se može očekivati cena u rangu drugih luksuznih električnih automobila kao što su Teslin "Model X" od 88.800 dolara, Poršeov "Cayenne Hybrid" od 78.700 dolara ili BMV-ov "X5 xDrive40w" od 62.100 dolara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво