Firma iz Srbije na najvećoj konferenciji finansijskih tehnologija

Najveći svetski sajam novih tehnologija u Silicijumskoj dolini u SAD imao je ove godine predstavnika iz Srbije, koji je tamo predstavio svoju platformu za digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa.

Softverska kompanija „Smartvejv“ (Smartwave) iz Beograda predstavila je svoje softversko rešenje koje omogućava svojim korisnicima da automatizuju svoje poslovanje, jednostavno i bez potrebe pisanja ijedne linije programerskog koda.

„Uspešno smo predstavili svoju platformu za digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa na najvećoj konferenciji finansijskih tehnologija na svetu (FinTech). Sam poziv na učešće i prilika da pokažemo svoja rešenja u najvećoj svetskoj konkurenciji pokazuju da je svetsko tržište otvoreno svima koji su dobri u svom poslu“, objasnio je Nikola Mikavica iz te kompanije.

Finansijske tehnologije su naziv za ekonomsku industriju koja koristi tehnologiju da bi učinila finansijske usluge efikasnijim.

„Mi smo uspeli na najvećem svetskom sajmu novih tehnologija u 'fintek' industriji da izborimo svoje mesto među najvećim svetskim kompanijama. Mi i još četiri tima smo predstavljali Evropu i srpsku start-ap scenu kao jedini tim odavde“, rekao je Aleksandar Radoičić iz „Smartvejva“.

Konferencija "FinDEVr Silicon Valley" je najveća na svetu u finansijskim tehnologijama. Na njoj se prikazuju najnoviji alati, platforme i studije slučaja iz „fintek“ tehnologije, a prisustvuju joj stotine programera, softverskih arhitekata, kao i tehničkih direktora kompanija kao što su IBM, „Blumberg“, "JP Morgan Chase", „Pej pal“, "Wels Fargo" i druge.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво