„Nintendo svič“, zabava u kući i napolju

Kompanija „Nintendo“ otkrila je da će nova konzola biti ručni, prenosivi uređaj, koji će moći da se ugradi na fiksno kućište, povezano sa kućnim ekranom.

Prvo nazvana „En-Iks“, konzola je sada dobila zvanično ime „Nintendo svič“ i izgleda kao tablet sa kontrolorima zakačenim sa strane. Uređaj je predstavljen kratkim trejlerom.

Iz snimka se vidi da osim mogućnosti da se napolju koristi, „Svič“ nudi i opciju da se nekoliko uređaja umreži.

Analitičar Pol Džekson kaže za Bi-Bi-Si da je nova konzola „Nintendova“ poslednja šansa da se vrati na tržište konzola.

„'Wii U' je bio debakl. Bio je veoma konfuzan uređaj i kao rezultat toga prodali su tek desetinu od broja prodatih originalnih 'Wii' konzola“, istakao je Džekson.

Nova konzola „Svič“, koja će se u prodaji naći u martu 2017. godine, će moći da se stavi na kućište da bi se povezala sa televizorom ili da se koristi kao zaseban, prenosivi uređaj.

Igre će se ubacivati na malim kertridžima, potez najverovatnije nastao da probudi nostalgiju za starim „Nintedovim“ konzolama.

Džekson objašnjava da nije iznenađenje što novi uređaj ima „pomalo od oba sveta“ - fiksne konzole i mobilnog uređaja.

„Dve najuspešnije konzole u istoriji su 'Nintendovi' prenosivi uređaji. 'Gejmboj' i 'DS' prodati su svaki u više od 100 miliona primeraka“, navodi Džekson.

Četrdesetosam izdavača obećalo je da će razvijati svoj softver za uređaj, a među njima se nalaze i najveći studiji za razvoj igara, poput „Aktivižn“, „Betezda“, „I-Ej gejms“, „Sega“, „Ubisoft“ i „Vorner braders“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи